El temporal de les faves - Jordi Carbonell
Títol: El temporal de les faves
Autor: Jordi Carbonell
ISBN: 978-84-938773-0-9
Pàgines: 329
Dimensions: 15 x 21 cm.
Rústega amb solapes
Preu: 19 Euros
Editorial El Toll
El temporal de les Faves és una llevantada que cada any visita la costa catalana pels voltants de l’equinocci de primavera, l’època en què es recullen aquestes lleguminoses. L’any 1691, el temporal de les Faves porta davant de les costes de Mataró quelcom inesperat: una fragata avariada que ha anat a la deriva i que finalment ha pogut fondejar davant la platja d’aquesta localitat.
Per a rescatar el vaixell de l’envestida de les furioses onades, caldrà que tot el poble col·labori en aquesta tasca.
Però el vaixell rescatat no porta només la seva habitual càrrega de mercaderies; amb ell, arribarà un misteriós matrimoni mallorquí que formava part del passatge: els Molas.
En la necessitat de rebre assistència hospitalària per causa de les ferides patides durant la difícil tasca de rescat, el jove senyor Josep Molas i la seva dona Amàlia coneixeran el barber Pau Seguí, un dels cirurgians romancistes de més anomenada en la contrada.
També coneixeran en Jaumet, l’administrador de l’hospital, un curiós personatge solitari, d’origen francès, i que sembla amagar alguns secrets.
De fet, en aquesta història, tothom sembla amagar-ne, de secrets: mossèn Canudes, l’administrador de la casa del Delme; en Joan Baron, el boter; en Ferriol Sala, el president de la confraria de Sant Elm; mossèn Pujol, l’organista; i, fins i tot, els mateixos senyors Molas, obligats a establir-se a Mataró durant la llarga convalescència del marit.
Aviat apareixerà en escena en Bernat, el fill d’en Pau Seguí, el qual, il·lusionat per seguir professionalment els passos del seu pare, es veurà involucrat enmig de tots els tripijocs que porten entre mans els habitants d’aquesta localitat costanera, sense port, però amb una gran activitat marinera.
---
Jordi Carbonell i Roure va néixer el 1946 en el nucli més antic de Mataró; concretament al centre geogràfic que formen l’església de Santa Maria, el celler del Delme, el carrer de la Palma i l’antic Hospital de Sant Jaume, quatre dels escenaris principals on transcorre la història d’«El temporal de les Faves» (El Toll, 2011).
Va estudiar Medicina, Història, i Filosofia i Lletres, una carrera, aquesta última, que ara han rebatejat amb el nom d’Humanitats.
Des de fa més de quaranta anys treballa de cirurgià, cosa que és, segons ell, el més bell dels oficis.
Suscribirse a:
Comentarios de la entrada (Atom)
No hay comentarios.:
Publicar un comentario